Aanbod

rijksweg 79, gulpen_te koop_voorgevel rijksweg 79, gulpen_te koop_de achtergevel met de hoge erker en de tuin rijksweg 79, gulpen_te koop_garage en achtergevel, gezien vanuit klein straatje achter de woning rijksweg 79, gulpen_te koop_de hal, met de deuren naar de huiskamer en de eetkamer rijksweg 79, gulpen_te koop_de gang met de trap naar boven en zicht op de achterdeur naar de tuin rijksweg 79, gulpen_te koop_eetkamer, richting haard en schuifdeuren naar de keuken rijksweg 79, gulpen_te koop_eetkamer rijksweg 79, gulpen_te koop_grote erker aan de tuinzijde rijksweg 79, gulpen_te koop_huiskamer, doorkijk richting straatzijde rijksweg 79, gulpen_te koop_huiskamer, doorkijk richting tuin rijksweg 79, gulpen_te koop_voorste deel van de huiskamer rijksweg 79, gulpen_te koop_zithoek in de huiskamer rijksweg 79, gulpen_te koop_zithoek richting erker gezien rijksweg 79, gulpen_te koop_de keuken rijksweg 79, gulpen_te koop_de achtertuin met eettafel en terras, met zicht op de trap naar de tuindeur rijksweg 79, gulpen_te koop_zicht op woning en erker, vanuit het zijpad gezien rijksweg 79, gulpen_te koop_achtertuin gezien vanaf de achtergevel richting het poortje rijksweg 79, gulpen_te koop_doorkijk op de achtertuin, met links garagedeur en rechts de hoge erker en de trap naar de tuindeur rijksweg 79, gulpen_te koop_pad naast de woning met zicht op huis door de geopende tuindeur rijksweg 79, gulpen_te koop_zithoek en deur naar de kelder, gelegen naast de trap naar de achterdeur rijksweg 79, gulpen_te koop_de gang met de trap naar boven en zicht op de achterdeur naar de tuin rijksweg 79, gulpen_te koop_de overloop met bijzonder raamwerk rijksweg 79, gulpen_te koop_het toilet aan het eind van de gang, met de deur naar de tuin rijksweg 79, gulpen_te koop_badkamer, met wastafels, ligbad, toilet en douche rijksweg 79, gulpen_te koop_hoofdslaapkamer rijksweg 79, gulpen_te koop_kinderslaapkamer 01 rijksweg 79, gulpen_te koop_kinderslaapkamer 02 rijksweg 79, gulpen_te koop_zolderkamer 03 achter rijksweg 79, gulpen_te koop_zolderkamer met vernieuwde dakkapel rijksweg 79, gulpen_te koop_zolderkamer voor 02 met dakkapel en zijraam rijksweg 79, gulpen_te koop_woning met buren en straat, richting oosten gezien rijksweg 79, gulpen_te koop_woning met straat richiting centrum gezien
32 foto's beschikbaar

Te koop: Rijksweg 79, 6271 AD Gulpen

Type object Woonhuis, landhuis, half vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 285 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 167 m²
€ 350.000,- k.k.
Topper
Verkocht

Algemeen

Met elementen van het Eclecticisme omstreeks 1887 gebouwd WOONHUIS. In 1927 werd het woonhuis verbouwd naar een ontwerp van architect H. Kremer uit Vaals en in opdracht van notaris Mostart te Gulpen. De drie dakkapellen en de erker in de achtergevel dateren uit 1927.

Het halfvrijstaande woonhuis heeft een in de lengterichting geplaatste rechthoekige plattegrond, telt twee bouwlagen en wordt af... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, landhuis, half vrijstaande woning
Bouwperiode 1887
Status Verkocht
Aangeboden sinds Dinsdag 25 april 2017

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05853
Vraagprijs € 350.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 25 april 2017
Laatste wijziging Dinsdag 29 augustus 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis, half vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1887
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 285 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 167 m²
Inhoud 985 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 9 (waarvan 6 slaapkamers)
Locatie
Ligging In woonwijk
Nabij snelweg
Nabij openbaar vervoer
Nabij school
CV ketel
Combiketel Ja

Omschrijving

Met elementen van het Eclecticisme omstreeks 1887 gebouwd WOONHUIS. In 1927 werd het woonhuis verbouwd naar een ontwerp van architect H. Kremer uit Vaals en in opdracht van notaris Mostart te Gulpen. De drie dakkapellen en de erker in de achtergevel dateren uit 1927.

Het halfvrijstaande woonhuis heeft een in de lengterichting geplaatste rechthoekige plattegrond, telt twee bouwlagen en wordt afgedekt met een zadeldak met tuiles du Nord pannen. Het toegepaste bouwmateriaal is baksteen en stucwerk. Symmetrische indeling frontgevel. Gestucte plint. Houten segmentboogvormige T-vensters met glas in lood bovenlichten. Houten segmentboogvormige deur met glas in lood bovenlicht. Rond de vensters en de deur zijn stucomlijstingen aangebracht. Onder de dakrand bevindt zich een decoratieve stucrand. In de achtergevel in de eerste bouwlaag een halfronde erker met plat dak.

Dit architectuurhistorische waarde vanwege de streekgebonden architectuur en de toegepaste ornamentiek. Het woonhuis is van algemeen belang op grond van de architectonische gaafheid en de regionale zeldzaamheid.

Indeling

Souterrain :
Woning is geheel onderkelderd onderverdeeld in 4 ruimten.

Begane grond :
Authentieke hal / entree, tussenhal met meterkast, betegeld toilet.
Eetkamer en- suite met toegang naar keuken.
Ruime living met parketvloer.

Eerste verdieping

Overloop met toegang naar 3 slaapkamers.
Betegelde badkamer met ligbad, douche, dubbele vaste wastafel en 2e toilet.

Tweede verdieping

De 2e verdieping is bereikbaar via een vaste trap met toegang tot de drie ruime slaapkamers. Tevens is er een royale zolderruimte aanwezig.

Tuin

Fraai aangelegde tuin met o.a. terras.

Bijzonderheden

Monumentnr: 491696
Restauratiefonds mogelijk : www.restauratiefonds.nl

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken