Omschrijving

HET IS FIJN WONEN IN SINT JOOST HET STUKJE LIMBURG WAAR NEDERLAND OP ZIJN BEST IS. 

Ook zelf bepalen hoe u wilt wonen en maak uw droom werkelijkheid ! 

Sint Joost is een dorp ontstaan omstreeks 1300 en gelegen in de provincie Limburg ten noordoosten van Echt. Het behoort sinds 2003 tot de gemeente Echt-Susteren. Sint Joost is een landelijk, agrarisch dorp, aan de rand van het beekdallandschap met landbouwgronden en bossen.
Het dorp krijgt ruimere bekendheid door het radioprogramma  ‘Het Ei van Sint Joost’. ‘Het Ei’ verwijst naar  een nabijgelegen verkeersplein waar de rijkswegen A2 en N276 samenkomen. Dit knooppunt staat symbool voor de centraal in de provincie gelegen plek van waaruit
alle kanten en aspecten van de provincie kunnen worden bereikt.  De N276 sluit direct aan op de A73 die richting Roermond loopt.

Sint Joost heeft ook een rijksmonument, hoeve Kloosterhof. Dit is een restant van het vroegere Caulitenklooster, later Franciscaner klooster.
Tegenwoordig biedt het monument plaats aan Het Thomashuis dat huisvesting biedt aan verstandelijk gehandicapten, en aan De Herbergier, een
kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen.
Sint Joost is een heerlijke, rustige plek om te wonen. En wilt u graag even genieten van de voordelen van de grote stad dan bent u in een kwartier met de auto in het centrum van Roermond.

Wilt u meer informatie ontvangen , stuur dan een mail naar info@kent-makelaars.nl en ontvang vrijblijvend het informatiepakket.

Bijzonderheden

Download voor de bouwregels bijgaande bijlagen ; 
Verder zijn het Funderingsrapport en het Sonderingsrapport bijgevoegd.

Kenmerken