Start uw zoektocht

Als u uw zoektocht bent gestart naar een nieuwe woning, komt er veel op u af. Waar wilt u wonen? Aan welke eisen moet uw nieuwe woning voldoen? Welke maximale hypotheeksom kunt u lenen? Gaat u de hulp van een verkoopmakelaar in schakelen bij de onderhandelingen? KenT Makelaars zorgt helpt u graag.

 

Stel uzelf in ieder geval deze vragen tijdens de zoektocht naar een woning: 

U bent gelukkig niet de eerste die een woning zoekt. Help uzelf met onze antwoorden op veel gestelde vragen. 

Ik wil een huis kopen, wat zijn de mogelijkheden?

Wij raden u aan om een adviesgesprek in te plannen met een hypotheekadviseur. Heeft u een woning om te verkopen? Heeft u eigen geld om in te brengen? Wat is de maximale hypotheeksom die u kunt lenen? Het is belangrijk om beslagen ten ijs te komen. 

Maak een afspraak

Hoe stel ik een wensenlijst samen voor mijn eerste koophuis?

Start met een aantal simpele vragen: waar wilt u wonen? Kiest u voor nieuwbouw of een bestaande woning? En heeft u specifieke wensen over het aantal kamers, de grootte van de tuin of indeling? Bent u bereid om eventueel zelf te klussen of laat u dit liever aan iemand anders over?  

Kan ik met een studieschuld een hypotheek krijgen?

Jonge(re) kopers vragen zich vaak af of ze een hypotheek krijen als ze een studieschuld aan het afbetalen zijn: ook met een studieschuld kunt u een eigen huis kopen en een hypotheek afsluiten. De hoogte van uw studieschuld is wél van invloed op de maximale hypotheeksom die u kunt lenen. Wilt u hier meer over weten? Dan verwijzen we u door naar een hypotheekadviseur die u kan adviseren over uw persoonlijke situatie.   

Hoe ziet het aankoopproces van uw woning eruit?

Dit zijn de stappen die u doorloopt: 

  • De meeste kopers starten met een oriënterend hypotheekgesprek. Indien uw financiële situatie volledig duidelijk is en u op de hoogte bent van de maximale hyptoheeksom die u kunt lenen, kunt u deze stap overslaan. Een oriënterend hypotheekgesprek is vrijblijvend en zorgt ervoor dat u precies weet waar u aan toe bent! 
  • Start uw zoektocht naar een geschikte woning: op onze website vindt u het huidige aanbod van KenT Makelaars.
  • Bekijk de video, foto’s en omschrijving van alle woningen.
  • Maak een afspraak voor een bezichtiging.  

    Naar het aanbod