Ik wil een huis kopen

Bent u op zoek naar een woning in de regio Sittard, Roermond of omstreken? Deze stappen staan u te wachten als koper:

1. Zoeken

Weet u wat uw financiële situatie is? En waar u naar op zoek bent?   

Meer weten

2. Bezichtigen

Hoe bereidt u zich voor op een bezichtiging van een woning? 

Meer weten

3. Bieden

Hoe bepaalt u het juiste bod? Wat is uw maximale hypotheek? 

Meer weten

4. Kopen

Met welke zaken moet u rekening houden bij de aankoop van een woning?

Meer weten

5. Hypotheek regelen

Met welke zaken moet u rekening houden bij het regelen van een hypotheek?

Meer weten

6. Overdracht

Wat moet u doen om de overdracht van uw nieuwe woning te realiseren?

Meer weten

 

Stel uzelf in ieder geval deze vragen bij het kopen van een huis:

U bent gelukkig niet de eerste die een woning koopt. Help uzelf met onze antwoorden op veel gestelde vragen.

Hoe weet ik tijdens een bezichtiging welke mogelijkheden en kosten verbonden zijn aan een verbouwing?

De experts van KenT Makelaars kunnen u meer inzicht geven in eventuele verbouwkosten. We maken een onderscheid tussen noodzakelijk onderhoud en werkzaamheden die u maakt om van uw nieuwe woning een droomhuis te maken. De verbouwkosten zijn afhankelijk van uw wensen, de afwerking die u kiest en of u ook zelf (een deel van de) werkzaamheden op wilt pakken. Wij kunnen een ruwe schatting maken van de kosten die verbonden zijn aan een eventuele verbouwing. Bent u van plan om direct te verouwen? Dan is het verstandig om een bouwkundige rapport te laten maken of een aannemer mee naar de bezichtiging te nemen.  

Lees meer

Hoe gaat een bezichtiging in zijn werk?

Wilt u alles uit een bezichtiging halen? Dan kunt u met de volgende zaken rekening houden: Plan een bezichtiging bij voorkeur op een tijdstip dat er voldoende daglicht is. Zo kunt u de woning goed bekijken. Maak een lijstje met vragen voor de makelaar. Kijk goed naar de omgeving van uw woning: hoe ziet de straat eruit? Wat zijn de parkeermogelijkheden? En ziet u zichzelf in deze omgeving wonen? Probeer tijdens de eerste bezichtiging nog neutraal te zijn: laat niet direct merken wat uw onderhandelingspositie is. 

Lees meer

Wat doen de makelaars van KenT Makelaars voor mij?

Wij adviseren de koper óf de verkoper. Als aankoop- of verkoopmakelaar zijn wij er om de belangen van onze klanten te behartigen. Het kopen van een woning is een grote beslissing. De woningmarkt is continu in beweging. Indien u nu een woning koopt, is het proces niet meer te vergelijken met bijvoorbeeld tien jaar geleden toen u wellicht voor het eerst een woning kocht. Het is dus mogelijk om ons in te schakelen voor bijvoorbeeld de onderhandelingen.   

Lees meer

Wat is de maximale hypotheek die ik kan krijgen?

Het is mogelijk om via KenT Makelaars een adviesgesprek over uw hyptheek te regelen. U wilt uw zoektocht uiteraard wel realistisch starten! Dit om te voorkomen dat u woningen bekijkt of bezichtigt die boven uw maximale hypotheeksom uitkomen. De maximale hypotheek wordt bepaald door uw inkomen, maar ook van vaste lasten zoals het aflossen van een lening of studieschuld en uw toekomstige energierekening. Het komt vaak voor dat kopers veel tijd en moeite stoppen in de onderhandelingen over de koopprijs van hun woning, maar dat men zonder veel zorgen een hypotheek afsluit waarbij uiteindelijk vele duizenden euro’s teveel worden uitgegeven. Een hypotheekadviseur rekent precies uit wat uw maximale hypotheek is en daarmee het budget voor een nieuwe woning.  

Lees meer

Hoe stel ik een wensenlijst samen voor een koophuis?

Start met een aantal simpele vragen: waar wilt u wonen? Kiest u voor nieuwbouw of een bestaande woning? En heeft u specifieke wensen over het aantal kamers, de grootte van de tuin of indeling? Bent u bereid om eventueel zelf te klussen of laat u dit liever aan iemand anders over?  

Hoe bereidt u zich goed voor op een bezichtiging?

Een bezichtiging kunt u op verschillende manieren voorbereiden. Onderstaande zaken kunt u doen voordat u het huis gaat bekijken:

  • Bekijk op onze website het huis, maar ook hoeveel interesse er is in deze woning en wat de gemiddelde vraagprijs is van verkochte huizen in de buurt.
  • Vraag bij de makelaar of verkopers de vragenlijst op. Hierop vindt u informatie over onder andere het onderhoud van de woning en de kosten voor gas, water, licht en gemeentelijke belastingen. 
  • Maak een lijst van vragen die u nog wilt stellen tijdens de bezichtiging.  

    Lees meer