Bereid u goed voor op een woningverkoop

Er komt veel op u af bij het voorbereiden van de verkoop van uw woning. KenT Makelaars helpt u graag verder met onderstaande antwoorden op veelgestelde vragen.

 

Stel uzelf in ieder geval deze vragen bij de voorbereiding van de verkoop uw huis: 

U bent gelukkig niet de eerste die een woning koopt. Help uzelf met onze antwoorden op veel gestelde vragen. 

Hoe ziet het verkoopproces van mijn huis eruit?

Dit zijn de stappen die u tijdens het verkoopproces van jouw huis doorloopt:

 • Vind een verkoopmakelaar
 • Je huis in de verkoop
 • De bezichtigingen
 • Het onderhandelen
 • Het opstellen van de koopakte
 • Het opleveren van je huis.

Hoe vind ik een verkoopmakelaar die bij mij past?

Als u samen met uw makelaar uw woning (ver)koopt, wilt u er zeker van zijn dat u voor een makelaar kiest die de markt op zijn duimpje kent en uw op de juiste manier helpt. Precies volgens úw wensen. KenT Makelaars is servicegericht en altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de plaatselijke marktsituatie. Ga op uw intuïtie af in het kennismakingsgesprek: dat doen wij ook! KenT Makelaars heeft vestigingen in Sittard en Roermond. 

We werken met een klein, hecht team. Persoonlijk contact en betrokkenheid vinden wij erg belangrijk. We staan dan ook altijd voor je klaar via telefoon, bij ons op kantoor, WhatsApp of e-mail. U kunt ons gemakkelijk bereiken!

Een volgend huis vinden: heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar in de arm te nemen, maar het kan u wel veel opleveren. Een lagere koopsom, het helder krijgen van uw woonwensen en een bruikbaar advies na de bezichtiging van een woning. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op onze pagina 'Huis kopen'.  

Lees meer

Hoe wordt de vraagprijs van mijn huis bepaald? 

De makelaar bepaalt de vraagprijs door goed marktonderzoek te doen. Wat is er recent verkocht en zijn deze woningen vergelijkbaar met uw woning? Is er veel vraag naar uw woning doordat het in een populaire buurt ligt? Dan is dit van invloed op de hoogte van de vraagprijs. Moet uw door omstandigheden snel de woning verkopen? Dan drukt dit op de hoogte van de vraagprijs.  

Lees meer

Hoe maakt ik mijn woning klaar voor de verkoop?

Om uw woning verkoopklaar te maken, moet u een aantal documenten verzamelen. Niet alleen voor de makelaar, maar ook voor potentiële kopers die meer informatie over het huis willen: 

 • Een lijst van zaken en een vragenlijst (blanco exemplaren worden door de makelaar aangeleverd)
 • Legitimatiebewijs
 • Eigendomsbewijs
 • Aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen
 • Controleer of u een definitief energielabel heeft, want dit moet aanwezig zijn wanneer het huis verkocht is.

Zorg ervoor dat het huis opgeruimd en schoongemaakt is voordat de fotograaf komt.
Denk aan een opgeruimde hal zonder al te veel schoenen en jassen, een leeg aanrechtblad in de keuken, het speelgoed opgeborgen en de fietsen in de schuur. Gebruik de complete checklist zodat u niks vergeet.   

Hoe plaats ik mijn huis op de website van Kent Makelaars, Facebook & Funda?

Een huis online plaatsen – of het nou op onze eigen website, op onze social kanalen óf op Funda is: dat doen wij voor u. Als makelaarskantoor kunnen we de kwaliteit van de afbeeldingen van de woning, video, plattegronden, de teksten en de manier waarop we uw woning online presenteren waarborgen.