Taxatierapport

U heeft een taxatierapport nodig?

Dan bent u bij ons aan het juist adres.

Als u een woning aankoopt of uw hypotheek oversluit dan heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Deze taxatie dient om de geldverstrekker een onafhankelijk beeld te geven van het te financieren onderpand. Indien u de te kopen woning ook gaat verbouwen wil de geldverstrekker een verbouwingsopgave van u.

De taxateur dient deze verbouwingsopgave in zijn rapport te verwerken en een waarde voor- en na verbouwing te bepalen, zodat de geldverstrekker op basis hiervan kan beslissen of de verbouwing wel of niet volledig meegefinancierd kan worden.

Het taxatierapport geeft u als koper tevens een onafhankelijk inzicht in de toestand en de waarde van het object. Tevens vermeldt het rapport bijzonderheden zoals erfdienstbaarheden, bodemverontreiniging, bestemmingsplan e.d.

Kortom een taxatie is een serieuze zaak, waarbij hypotheekverstrekkers steeds hogere eisen stellen aan de taxateur en het rapport dat hij opmaakt!

Gecertificeerd makelaar/ taxateur

Onze taxatierapporten worden altijd opgemaakt door een erkend en gecertificeerd makelaar/ taxateur volgens de normen van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als van de taxateur.

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. 

Onze rapporten worden landelijk geaccepteerd door alle banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Ook wanneer het gaat om het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 

Nationale Hypotheek Garantie

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit u een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een woning af. Bovendien bespaart u honderden euro's per jaar. 

Heeft u een taxatierapport nodig of u wilt vrijblijvend informatie over onze tarieven 

Neem contact met ons op