Wat staat er in een taxatierapport?

Naast de marktwaarde van een woning, staat er in een taxatierapport ook andere informatie over de woning. Aspecten als soort woning, grootte, aard en indeling van een woning, bouwkundige kwaliteit en staat van onderhoud komen in het rapport aan bod. Onze rapporten worden landelijk geaccepteerd door alle banken, rechtbanken en de Belastingdienst. Ook wanneer het gaat om het verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG).  

Hoe kiest u een taxateur in Limburg?

Zoekt u een erkend taxateur in Sittard, Roermond of omstreken? Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. De taxatierapporten van KenT Makelaars worden altijd opgemaakt door een erkend en gecertificeerd taxateur. Alle betrokken partijen krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Waar heeft u een taxatie voor nodig?

In de meeste gevallen wordt een woning getaxateerd om een hypotheekaanvraag te accorderen. De bank wil graag weten wat de woning die u koopt waard is en of de hypotheek die u wilt afsluiten acceptabel is. Bent u van plan om te gaan verbouwen en wilt u dit graag meefinancieren in de hypotheek? Dan moet u dit ook aan uw taxateur doorgeven. Vertel wat uw plannen zijn en de taxateur zal een waarde bepalen voor én na verbouwing.

Wat kost een taxatierapport?

De kosten worden gebaseerd op de volgende zaken: gemeentelijke kosten, administratiekosten, kadasterkosten en het tarief van de taxateur. KenT Makelaars biedt u een marktconform tarief en zorgt er bovendien voor dat u op veilige, verantwoorde en voordelige wijze een hypotheek af kunt sluiten.

Lees meer

Waar moet u op letten?

Luister altijd naar uw onderbuikgevoel: de koop of verkoop van uw woning is een belangrijke stap in uw leven, u wilt er dus zeker van zijn dat u voor een taxateur kiest die de lokale huizenmarkt op zijn duimpje kent en u op correcte wijze van dienst kan zijn. 

Lees meer

Zoekt u een taxateur?

Als u een woning aankoopt of uw hypotheek oversluit in Sittard, Roermond en omgeving, dan maakt u de juiste keuze door contact op te nemen met KenT Makelaars voor een taxatierapport. Wij hebben een groot werkgebied in Limburg, daarom bent u bij ons aan het juiste adres! 

NWWI taxatierapport in Sittard-Geleen

NWWI taxatierapport in Roermond