Ik wil mijn huis taxeren

Wil jij een woning laten taxeren? Het team van KENT Makelaars heeft verstand van zaken en dat levert een helder en erkend taxatierapport op van jouw woning. Deze stappen staan je te wachten als verkoper:

1. Taxateur zoeken

Zoek je een erkend taxateur de regio? Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. De taxatierapporten van KENT Makelaars worden altijd opgemaakt door een erkend en gecertificeerd taxateur. Alle betrokken partijen krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

2. Waarom taxeren?

In de meeste gevallen wordt een woning getaxeerd om een hypotheekaanvraag te accorderen. De bank wil graag weten wat de woning die u koopt waard is en of de hypotheek die u wilt afsluiten acceptabel is. Maar er zijn ook andere redenen om een woning te laten taxeren, bijvoorbeeld om de waarde van een woning te bepalen voor en na een verbouwing. We praten je graag bij over het hoe & waarom van een taxatierapport!

3. Het rapport

Wat staat er in een taxatierapport? Hoe kies je een taxateur in Limburg? Waar heb je een taxatie voor nodig? KENT Makelaars geeft antwoorden. Luister altijd naar jouw onderbuikgevoel: de koop of verkoop van een woning is een belangrijke stap in jouw leven, je wilt er dus zeker van zijn dat je voor een taxateur kiest die de lokale huizenmarkt op zijn duimpje kent en jou op correcte wijze van dienst kan zijn.

Ontdek alle veelgestelde vragen

Vraag een taxtatie aan