Succes met uw verhuizing

Er komt veel op u af bij het regelen van een verhuizing en in het eerste jaar in uw nieuwe woning. Wij zorgen dat u niets vergeet.

 

Stel uzelf in ieder geval deze vragen bij het kopen van een huis:

U bent gelukkig niet de eerste die een woning koopt. Help uzelf met onze antwoorden op veel gestelde vragen.

Hoe pak ik mijn verhuizing aan?

Bij een verhuizing komt er veel op u af. Begin bij het begin: in deze handige checklist van de Consumentenbond kunt u checken of u aan alles gedacht heeft.

Welke woonverzekeringen zijn verplicht voor een koophuis?

Deze drie woonverzekeringen zijn verplicht: een opstalverzekering, de noodzakelijke inboedelverzekering en glasverzekering. Hiermee draagt de verzekeraar de kosten van het herstellen van de schade. 

Wat is een energielabel en wat betekent de letter?

Iedere woning in Nederland heeft sinds 2008 een energielabel. Het label geeft aan hoe energiezuinig de woning is. De labels hebben de letter A, B, C, D, E, F of G. Energielabel A is het hoogst, het betekent dat de woning zeer energiezuinig is. Energielabel G is het laagst. Het betekent dat er in de woning veel energie verloren gaat. Het is verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van dubbel glas of het vervangen van de cv-ketel. Het energielabel heeft ook invloed op de woningwaarde.

Onderhoud aan mijn koophuis: waar moet ik rekening mee houden?

Van klein tot groot onderhoud, het is verstandig om hier op voorhand al rekening mee te houden. Reserveer maandelijks een bedrag: zodat u het noodzakelijke onderhoud direct kunt uitvoeren wanneer het nodig is. Zo voorkomt u achterstallig onderhoud en waardeverlies.

Is het mogelijk om een verbouwing mee te financieren?

Bij een verbouwing komt een hoop kijken. Kent u de mogelijkheden voor financiering al? Wilt u hier meer over weten? Dan verwijzen we u door naar een hypotheekadviseur die u kan adviseren over uw persoonlijke situatie.