Ik verkoop mijn woning

Overweegt u om uw huis te verkopen in regio Sittard, Roermond of omstreken? De vakmensen van KenT Makelaars hebben verstand van zaken en dat maakt een groot verschil voor de uiteindelijke verkoopopbrengst van uw woning. Wij helpen u om op het juiste moment, de juiste beslissing te nemen bij de verkoop van uw huis. Deze stappen staan je te wachten als verkoper:

1. Voorbereiden verkoop

Hoe zorgt u ervoor dat uw woning klaar is voor bezichtigingen?

Meer informatie

2. Verkoopmakelaar

Waar moet u opletten bij het vinden van een makelaar in Limburg?

Meer informatie

3. Onderhandelen

De onderhandelingen: hoe werkt het? En hoe kom je tot een bod?

Meer weten

4. Verkopen

Wat moet je opletten bij de verkoop van uw woning?

Meer informatie

5. Hypotheek

Hypotheekadvies: hoe regelt u alles rondom uw hypotheek?

Meer weten

6. Huis opleveren

Met welke zaken moet u rekening houden bij oplevering?

Meer weten

 

Stel uzelf in ieder geval deze vragen bij het verkopen van uw huis:

U bent gelukkig niet de eerste die een woning verkoopt. Help uzelf met onze antwoorden op veel gestelde vragen.

 

Wat is de courtage van een verkoopmakelaar en wat krijg ik ervoor?

Als u de verkoop van uw huis door een verkoopmakelaar laat regelen, worden er veel werkzaamheden uit handen genomen. Een verkoopmakelaar heeft marktkennis en ervaring: dat levert u veel voordelen op! Voor de diensten van een verkoopmakelaar betaalt u courtage. Bij KenT Makelaars komt u niet voor verrassingen te staan: in onze bemiddelingsopdracht leggen we exact uit hoe onze diensten werken. Heeft u vragen? Dan mag u natuurlijk altijd bellen! Wij bieden een gratis waardebepaling aan onze klanten aan: wilt u daar meer over weten? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie

Hoe plaats ik mijn huis op de website van Kent Makelaars, Facebook & Funda?

Een huis online plaatsen – of het nou op onze eigen website, op onze social kanalen óf op Funda is: dat doen wij voor u. Als makelaarskantoor kunnen we de kwaliteit van de afbeeldingen van de woning, video, plattegronden, de teksten en de manier waarop we uw woning online presenteren waarborgen.  

Hoe wordt de vraagprijs van mijn woning bepaald?

Op basis van de vraag in de markt, uw persoonlijke situatie, marktondezoek en taxaties bepalen we de waarde van uw woning. KenT Makelaars doet uitgebreid marktonderzoek: wij weten extact of er veel vraag is naar woningen in de regio Sittard en regio Roermond. Om u voorafgaand aan de verkoop van uw woning al meer inzicht te geven in uw situatie bieden wij een gratis waardebepaling aan: wilt u daar meer over weten? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie

Hoe maak ik mijn woning klaar voor de verkoop?

Om uw woning verkoopklaar te maken, hebben we een paar zaken opgesomd waar u aan moet denken. Als de fotograaf komt, is het fijn als uw woning opgeruimd en schoon is: denk dan aan het opruimen van speelgoed, het aanrechtblad leeg maken en de jassen en schoenen in de hal opbergen. Ook moet u een aantal documenten aanleveren. Niet alleen voor ons, maar ook voor de eventuele kopers die meer informatie over het huis willen:

  • De lijst van zaken om over te nemen en vragenlijst (blanco exemplaren worden door ons aangeleverd)
  • Legitimatiebewijs (alleen voor administratieve afwikkeling)
  • Eigendomsbewijs
  • Aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen

Het is ook van belang dat u een definitief energielabel heeft voor uw woning: dit moet aanwezig zijn wanneer het huis verkocht is. Op de website van de Rijksoverheid kun je het definitieve label aanvragen door in te loggen met je DigiD.  

Naar de website van de Rijksoverheid